As an anonymous user, you can only add new data. If you would like to also modify existing data, please create an account and indicate your languages on your user page.

Portal:mkd

From OmegaWiki
Jump to: navigation, search
Ethnologue ISO-639-1 mk
ISO-639-3 mkd
Babel user information
mk-N Овој корисник зборува македонски како мајчин јазик.
mk-5 Овој корисник го владее македонскиот на професионално ниво.
mk-4 Овој корисник македонскиот го владее речиси како мајчин.
mk-3 Овој корисник разбира македонски на напредно ниво.
mk-2 Овој корисник разбира македонски на средно ниво.
mk-1 Овој корисник разбира македонски на основно ниво.
Users by language
Search user languages

Macedonian[edit]

Добредојтовте на порталот ОмегаВики на македонски јазик!

Бидејќи ОмегаВики е уште во прототипна фаза, никој нема дозвола за уредување статии. Ако сте заинтересирани за овој проект, ве молиме направете ваша Корисничка страница на која треба да ги ставиме вашите Бабел шаблони (како оние на десната страна на оваа страница).

За време на прототипната фаза, би сакале да добиеме повратна информација од сите заинтересирани. Како ќе го користите овој проект? Какви карактеристики и алатки би сакале да видите во иднина? Што моментално не функционира? Дали имате подобри идеи?

За сега, ако најдете грешка во статиите, додајте {{Attention|<опис на проблемот>}} само на страниците за разговор (talk page) за таа статија. Моментално работиме на стабилноста на датотеките. Кога ќе вметнувате белешка на страниците за разговор за статија, таа статија ќе биде означена за идно уредување.

Исто така можете да ја уредите страницата на порталот, како што е оваа. Можете да зборувате и на јазици како македонски, видете ги порталите за тие јазици и разубавете ги :)

Countries[edit]

Incomplete

Република Македонија

Icon tools.png
This article (mkd) needs attention because:
<Што значи оваа врска бидејќи е на Грчки Јазик>
It has been added to this category for attention. Thank you for your patience.